26 C
Rodos
joi, 25 iulie 2024
AcasăDiplomatulArmand Gosu : Teroriștii au atacat două orașe din Daghestan. Cel puțin...

Armand Gosu : Teroriștii au atacat două orașe din Daghestan. Cel puțin 9 persoane au fost ucise

Două orașe din Daghestan – capitala Makhachkala și Derbent – au fost atacate duminică seara de militanți înarmați.
Atacul s-a soldat cu cel puțin nouă morți, dintre care șapte ofițeri de poliție, și 25 de răniți, a anunțat canalul Telegram 112, citând surse apropiate agențiilor de securitate.
Primele informații despre împușcături au început să vină din Derbent în jurul orei 19.00, ora Moscovei. Potrivit „RIA Novosti” care citează Ministerul Afacerilor Interne din Daghestan, militanții au tras cu arme automate atât asupra sinagogii, cât și asupra bisericii, după care au fugit cu o mașină și, scăpând de urmărire, au tras asupra unui post de poliție rutieră. Sinagoga a fost incendiată complet, iar teroriștii i-au tăiat gâtul unui cleric în vârstă de 69 de ani.
Semnătura Statului Islamic este evident în acest atac, a declarat Barkhuz Samadov, doctorand la Universitatea Charles din Praga. Propagandiștii ISIS și-au îndemnat în mod repetat susținătorii să atace sinagogi și biserici, a spus el. „Aceasta este una dintre strategiile ISIS”, a declarat expertul în emisiunea „Dozhd”. Potrivit acestuia, în viitorul apropiat ar trebui să ne așteptăm lapublicarea de videoclipuri cu jurămintele teroriștilor și clipuri înregistrate de atacuri asupra resurselor ISIS.

Pagina șefului raionului Sergokala din Daghestan a dispărut de pe site-ul partidului Rusia Unită. Anterior, oficialul a fost reținut în legătură cu presupusa participare a fiilor săi la atacul de la Makhachkala și Derbent

Jurnalistul Dmitri Koleyzev a atras atenția asupra faptului că pagina lui Magomed Omarov de pe site-ul web al Rusiei Unite este inaccesibilă. Omarov este membru al consiliului politic regional al partidului și secretar al filialei locale a acestuia, notează Baza.

Anterior, unele publicații au afirmat că Magomed Omarov a fost reținut. Potrivit unor informații neconfirmate, este posibil ca cei doi fii ai săi să fi fost implicați în atacul de la Makhachkala și Derbent. Sursele Interfax afirmă că nepotul lui Omarov s-a aflat, de asemenea, printre atacatori. Toți cei trei bărbați au fost uciși în confruntări cu poliția. Omarov însuși este căutat, scrie Interfax.

Nu s-a spus oficial câți atacatori au fost.

RELATED ARTICLES

Lasă un răspuns

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments